Trenduri din domeniul securității și supravegherii video

Interesați de trenduri din domeniul securității și supravegherii pentru perioada următoare? V-am pregătit un material interesant cu ajutorul celor de la Ifsecglobal.

trenduri din domeniul securității

Pentru anul în curs, specialiștii preconizează următoarele trenduri în domeniul securității și supravegherii:

1. Mai multe date pentru a sprijini analiza video

În perioada imediat următoare vom asista la modificări în ceea ce privește scopul pentru care se recurge la acțiuni de supraveghere video. Atenția va fi îndreptată nu doar către menținerea securității, ci și către scopuri de business,  pentru a genera rezultate financiare mai mari companiilor.

Diverse aplicații pentru analiză video inteligentă vor fi adoptate pentru a spijini luarea unor decizii mai eficiente. În prezent, 50% din datele obținute în urma supravegherii sunt utilizate în scopuri ce nu au legătură cu asigurarea securității. Pentru a sprijini aceste funcții analitice, datele video trebuie păstrate pentru perioade mai lungi de timp.

2. Accent pe supravegherea inteligentă

Anul 2016 a venit cu o creștere a cererii pentru camere HD. În anul 2017 se preconizează un interes mărit pentru camere de supraveghere cu panorame mai largi și rezoluții mai mari. De asemenea se prevede o cerere mai mare pentru funcții îmbunătățite în ceea ce privește compresia, streaming-ul și capacitatea de stocare.

Din ce în ce mai solicitată este supravegherea video inteligentă, care garantează o eficiență crescută pentru asigurarea securității. Se constată un trend ascendent de utilizare a funcției de recunoaștere facială în domeniul investigațiilor, criminalisticii și în sistemul medical. Se anticipează în același timp și o creștere a utilizării funcției people counting, care ajută la reducerea congestiei și îmbunătățirea serviciilor din domeniul transportului.

3. Soluții de supraveghere particularizate

Industria de securitate își va menține trendul de a furniza soluții de supraveghere particularizate diferitelor necesități, în detrimentul unei soluții universale (a se vedea camerele termice Dahua, soluțiile ANPR Dahua pentru managementul traficului, soluțiile mobile Dahua).  În final, clienții nu sunt interesați să achiziționeze camere de supraveghere sau echipamente de înregistrare, ci să li se asigure securitatea necesară diferitelor proiecte în care sunt implicați.

Aceste soluții de supraveghere personalizate vor cuprinde camere de supraveghere de înaltă performanță, integrate cu instrumente de management și analiză video în timp real pentru abordarea mai multor probleme de securitate. Pentru a ajuta profesioniștii să ia decizii în cunoștință de cauză, atenția se va îndreapta din ce în ce mai mult către dezvoltarea instrumentelor de analiză video, întrucât cantitatea de date poate fi extrem de voluminoasă. În plus, ne așteptăm ca în anul 2017 camerele de supraveghere să fie integrate și cu yale inteligente, interfoane și microfoane atât la nivel local, cât și de la distanță.

De asemenea îmbunătățiri vor fi și la nivelul performanțelor la înregistrare pentru a satisface cererea de consum de pe piață. Producătorii încearcă găsirea celor mai performante soluții de supraveghere la cel mai avantajos preț.

Evoluția sistemelor de supraveghere în acest an va avea ca obiectiv o abordare proactivă a supravegherii și o automatizare a funcțiilor pentru a fi necesare cât mai puține resurse implicate.

Pentru oferte de supraveghere personalizate, echipa de vânzări KMW Systems vă stă la dispoziție la telefon 0232 247 288 sau la email sales@kmw.ro, iar pentru noutăți legate de echipamente de supraveghere cât și trenduri din domeniul securității, urmăriți site-ul nostru kmw.ro.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *