Soluții mobile Dahua

În ultimii ani se constată o creștere semnificativă a populației din mediul urban, fapt ce conduce inevitabil și la o creștere a nevoii de servicii de transport. Din păcate, această nevoie vine la pachet și cu o serie de fenomene deloc de neglijat, ce afectează siguranța și securitatea cetățenilor (jafuri, șoferi/clienți nepoliticoși, tarife incorecte, întârzieri ale mijloacelor de transport). Sunt necesare astfel soluții și variante eficiente și de încredere pentru controlarea și gestionarea situațiilor de acest fel.

solutie mobila dahua

Caracteristici

Dahua a creat soluții mobile avansate ce asigură conducătorilor auto, clienților și companiilor de taxi și de autobuze un grad de siguranță mai ridicat și o experiență mai plăcută.
Soluția mobilă Dahua cuprinde camere de supraveghere, echipamente de înregistrare, serverul de la centrul de control și diverse alte accesorii, în funcție de cerințe. Pentru a satisface diversitatea necesităților utilizatorilor, Dahua a lansat trei serii pentru soluțiile mobile – HDCVI, IP și Analogic. Echipamentele de înregistrare folosite pentru soluția mobilă suportă rezoluții de până la 5 megapixeli, IR și au un grad de protecție IP67, fiind eficiente împotriva prafului și lichidelor, temperaturilor extreme și vibrațiilor. În plus față de înregistrare și stocarea datelor, echipamentul de înregistrare este capabil să facă schimb de date cu platforma prin 3G/4G/wifi, inclusiv transmitere video realtime, localizarea vehiculului prin GPS și alerte.

solutie mobila pentru autobuze

Soluțiile de supraveghere mobile Dahua pot fi personalizate cu diverse accesorii, în funcție de nevoile și necesitățile proiectului. Se pot completa cu microfon ce asigură comunicarea bidirecțională, buton de panică pentru situații de urgență, diverși senzori pentru stabilirea nivelului de combustibil și deschidere/închidere uși.
Serverul DSS este partea cea mai importantă din soluția mobilă Dahua. Cu o capacitate de 2000 de canale pentru conexiune, serverul DSS este utilizat în principal pentru a gestiona și monitoriza echipamentele de înregistrare mobile.
Soluția mobilă Dahua este subdivizată în mai multe categorii specifice, cele mai importante fiind: Soluțiile Mobile pentru Autobuze, Soluțiile Mobile pentru Logistică, Soluțiile Mobile pentru Autobuze Școlare, Soluții Mobile pentru Trenuri și Tramvaie.

solutie mobila transport

Soluția mobilă Dahua se caracterizează prin patru aspecte esențiale:

Backup automat prin Wi-Fi

Când vehiculul este din nou în stație, semnalul wireless este comutat automat de la 3G/4G la wi-fi. Apoi, din echipamentul de înregistrare, datele video vor fi uploadate automat către centrul de control. Backup-ul wi-fi automat se caracterizează astfel printr-o serie de avantaje semnificate ce se referă la viteza mare de transmisie și costuri reduse, nefiind necesare intervenții suplimentare.

People counting

Funcția de People Counting este utilizată pentru a determina numărul persoanelor care au folosit un vehicul într-un anumit interval de timp. Apoi, informațiile obținute sunt transmise de la echipamentul de înregistrare către platformă, care va genera rapoarte pentru intervale diferite de timp. Rapoartele obținute sunt de un real folos companiilor pentru un management eficient al biletelor, optimizarea rutelor și pentru a genera mai mult profit.

Reguli pentru comportamentul de conducere

Cu ajutorul soluțiilor mobile Dahua pot fi create diverse reguli pentru eficientizarea serviciilor de transport și pentru reglementarea comportamentului de conducere. Printre cele mai utilizate reguli amintim: definirea unei zone de circulație pe harta digitală, urmărire în timp real pe Google Maps, restricții legate de viteza de conducere, setarea unei zone permise sau interzise.
Folosind tehnologie de ultimă generație, soluția mobilă Dahua oferă stocare video în mod automat și detecție inteligentă, chiar și în condiții dificile de vizibilitate.

Monitorizare în timp real

Soluția mobilă Dahua oferă posibilitatea monitorizării vehiculelor în timp real. Locația vehiculelor, informații despre viteză, diverse notificări de alarmare (setate pentru depășirea vitezei, depășirea capacității, viteză prea lentă) sunt trimise către interfața clientului pentru a fi urmărite. DVR-ul mobil are integrat un accelerometru cu ajutorul căruia sunt trimise către platformă  informări despre evenimente ce necesită o atenție sporită precum opriri de urgență sau accidente.

Implementarea soluțiilor mobile are la bază atât interesul de prevenire a infracțiunilor cât și dorința proprietarilor de afaceri din domeniul transportului care doresc o monitorizare automatizată și mai eficientă.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *