Tehnologia ePoE Dahua

Tehnologia ePoE (extended PoE) de la Dahua este o tehnologie de ultimă generație ce asigură transmisia video, audio, controlul și alimentarea pe distanțe de până la 800 de metri (10Mbps) sau 300 de metri (100Mbps), folosind un singur cablu Cat5 sau coaxial.

Tehnologia ePoE oferă o modalitate nouă de a realiza transmisia pe distanțe mari între camerele IP și switchuri. Se obține astfel o mai mare flexibilitate, se îmbunătățește fiabilitatea, iar costurile de cablare scad.

ePoE dahua

Avantaje ale tehnologiei ePoE

ePoE pe cablu de rețea

Sistemele de supraveghere ce monitorizează spații ample (depozite, parcuri, grădini, parcări, etc)  au echipamentele dispersate și de cele mai multe ori departe de centrul de control, la distanțe de peste 100 de metri. În acest caz, abordarea convențională este de a adăuga repetoare pentru a extinde distanța de transmisie. Cresc astfel costurile instalării, deoarece pentru instalarea repetorului sunt necesare și alte echipamente adiacente (sursă de alimentare, cutie de distribuție), și în același timp cresc și costurile mentenanței switchurilor.

Sistemul ePoE de la Dahua oferă o variantă simplă, atractivă și eficientă. Construcția rețelei se simplifică foarte mult deoarece este necesar un singur cablu (Cat5) pentru transmiterea celor patru semnale (audio, video, alimentare, control) pe o lungime de până la 800 de metri, iar cablul poate fi îngropat, ceea ce conduce la o mai mare fiabilitate și la costuri mai mici de instalare și întreținere.

 

ePoE pe cablu coaxial

Migrarea de la un sistem de supraveghere analogic la unul IP, utilizând același cablu coaxial poate conduce la o reducere considerabilă a costurilor. Reutilizarea cablurilor trebuie să răspundă însă următoarelor provocări: semnalul video IP și conexiunea RJ45 trebuie sa fie convertite pentru a fi compatibile cu cablul coaxial,  sistemul trebuie să suporte întreaga lungime a cablurilor coaxiale, iar puterea trebuie transmisă prin cablu coaxial.

Sistemul Dahua IP ePoE răspunde acestor cerințe, facilitând reutilizarea cablului coaxial existent în noul sistem video IP. Noua tehnologie vine cu avantajul unei distanțe de transmisie de până la 1000 de metri pe cablu coaxial RG59 la 10Mbps, fiind o soluție cu o configurare automată și facilă de tip plug&play.

Un switch ePoE poate fi utilizat și cu o cameră cu PoE, distanța de transmisie ajungând până la 100 de metri.

În oferta KMW Systems găsiți soluții complete  ePoE Dahua. Pentru mai multe detalii, echipa de vânzări vă stă la dispoziție.

NVR5216-16P-4KS2E

NVR H.265 4K 16 canale

Detalii NVR5216-16P-4KS2E

PFL2106-4ET-96

Switch ePoE 4 porturi

Detalii PFL2106-4ET-96

IPC-HDBW4431E-ASE

Cameră IP mini dome 4Mp

Detalii IPC-HDBW4431E-ASE

IPC-HDW5431R-ZE

Cameră IP WDR dome 4Mp

Detalii IPC-HDW5431R-ZE

IPC-HFW4431E-SE

Cameră IP WDR mini bullet 4Mp

Detalii IPC-HFW4431E-SE

IPC-HFW5831E-ZE

Cameră IP WDR mini bullet 8Mp

Detalii IPC-HFW5831E-ZE



4 comentarii la „Tehnologia ePoE Dahua

  • 1 februarie 2021 la 11:40
    Legătură permanentă

    Buna ziua!

    Vad in descriere ca IPC-ul (camera IP) ar fi o camera IPC ePoE.
    Sunteti siguri ca nu merge si un IPC simplu alaturi de 500ml FTP + un swich cu tehnologie ePoE?

    Multumesc.

    Răspunde
    • 2 februarie 2021 la 17:47
      Legătură permanentă

      Bună ziua! Switch-ul ePoE e compatibil și cu camere PoE, dar se aplică limitările de distanță ale tehnologiei celei mai slabe (PoE). De asemenea, și camerele ePoE sunt compatibile cu switch-urile PoE, cu aceleași limitări impuse de tehnolgia inferioară PoE.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *