Dahua introduce pe piață echipamente HDCVI-IoT

În aprilie 2017, Dahua a lansat generația HDCVI 4.0, urmată la scurt timp de lansarea tehnologiei HDCVI-4K ce oferă rezoluții înalte de până la 8 megapixeli. Acum a venit momentul unor noi performanțe, a unui nou progres în domeniu. Este momentul lansării HDCVI-IoT.

HDCVI-IoT

Ce este HDCVI-IoT?

IoT (Internet of Things) este un concept relativ nou și nu foarte familiar în rândul populației, însă avantajele pe care le oferă sunt semnificative, contribuind activ la o viață mai ușoară pentru cetățeni. IoT a pătruns în mai toate aspectele vieții de zi cu zi, aducând modificări la o gamă variată de industrii: agricultură, construcții, energie, comerț etc.

Dezvoltată de Dahua, tehnologia HDCVI transmite simultan semnalul audio și video pe distanțe lungi și fără pierderi de semnal, putând funcționa fără conexiune la internet, ceea ce corespunde cu cerințele tehnologiei IoT: control real-time, control off-line, performanțe ridicate în securitate.

Dahua propune tehnologia HDCVI-IoT ce combină supravegherea video cu IoT, rezultând astfel sisteme de monitorizare și control off-line mai inteligente. Un element cheie pentru Internet of Things se referă la integrarea senzorilor și a transceiverelor pe fiecare dispozitiv, oferind astfel inteligență echipamentului. De exemplu, în cazul în care apare un intrus într-o zonă de securitate ridicată, o cameră convențională poate doar reda înregistrarea video a momentului respectiv, însă o cameră Motion Eye din seria HDCVI-IoT, prin intermediul senzorului de înaltă performanță PIR (Passive Infra Red) și datorită analizei video încorporate poate filtra cu exactitate diverse situații (un obiect mișcându-se sau schimbări în mediul înconjurător- mișcări ale frunzelor), declanșând alarma în timp real.

Tehnologia HDCVI-IoT funcționează în patru etape: captează și transmite informația cu ajutorul camerei și calculează și controlează scenariul cu ajutorul spațiului de stocare din spate. Un avantaj foarte important al dispozitivelor IoT este faptul că acestea pot lua măsuri corective fără intervenție umană, chiar și fără conectivitate la internet. Pentru aplicații IoT mici și mijlocii, Dahua a dezvoltat seria de produse LinCa.

LC1220T-TH

Există situații când factori precum temperatura și umiditatea necesită o atenție sporită și în timp real. Este cazul alimentelor, medicamentelor, relicvelor din muzee, cărților din biblioteci, anumitor substanțe chimice sau activităților de creștere a animalelor și plantelor etc. Pentru a evita daunele, temperatura și umiditatea în spațiile unde acestea sunt stocate trebuie menținute la un anumit nivel. Camera LC1220T-TH acționează în dublu sens: pe de o parte declanșează o alarmă când temperatura și umiditatea depășesc pragul stabilit, colectând în același timp imagini, iar pe de altă parte poate declanșa aerul condiționat și sistemul de iluminare pentru a restabili funcționarea normală. Mai mult decât atât, pot fi obținute rapoarte de date pentru a evita eventualele pierderi determinate de utilizarea ineficientă a aparatelor de climatizare.

LC1200SL-W

Cererea pentru sisteme inteligente de alarmă a crescut semnificativ în ultima perioada, astfel că o varietate de senzori noi au fost lansați pe piață. Cei cu tehnologie wireless (detectori de fum, contact magnetic, PIR etc.) sunt printre primele opțiuni în rândul utilizatorilor datorită avantajelor pe care le oferă: instalare mai ușoară, aspect estetic, costuri mai reduse. În acest context, lansarea camerei LC1200SL-W din seria HDCVI-IoT este o oportunitate pentru utilizatori.

Find dotat cu un transmițător portabil wireless, noul produs oferă acces la 32 de echipamente de alarmă fără fir aflate pe o rază de 100 de metri. Prin intermediul transmisiei wireless, dispozitivul de detectare transmite semnalul de alarmă către cameră. Utilizând cablu coaxial aceasta va transmite semnalul de alarmă și pe cel video către echipamentele de înregistrare ce vor declanșa alarma în timp real. Înregistrările vor putea fi ulterior oricând consultate.

Sistemele de securitate HDCVI-IoT declanșează alarma și transmit materialul video fără latențe, asigurând notificare în timp util în momentul apariției unui incident. De asemenea, atunci când sunt conectate la internet, acestea permit control de la distanță, fiind foarte eficiente și pentru investigații posteveniment.

HDCVI IoT este o inovație tehnologică ce combină conceptul de Internet of Things cu avantajele transmisiei video pe cablu coaxial pentru o supraveghere completă și performantă.



Un comentariu la „Dahua introduce pe piață echipamente HDCVI-IoT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *