Dahua lansează Drona X820

Evoluția tehnologică din ultima perioadă a determinat o serie de modificări importante în domeniul siguranței și supravegherii video. Schimbările vizează majoritatea produselor, inclusiv dronele – echipamente utilizate cu precădere în domeniul militar, ce în prezent sunt folosite pe scară largă și în aplicații civile.

Drona X820

Principala diferență între noile produse lansate de Dahua și celelalte drone de pe piață se referă la scopul utilizării lor, dronele Dahua fiind concepute pentru aplicații speciale.

Dronele pot fi clasificate în două mari categorii: drone ce se adresează consumatorului final, fiind utilizate în activități de fotografiere/filmare aeriană și diverse activități de agrement sau recreative și drone special concepute pentru misiuni de securitate sau utilizare în scop industrial.

Drona X820 –  Aplicații

Inspecții ale turnurilor de răcire sau releelor de comunicație

De cele mai multe ori, turnurile de răcire sunt zone dificil de verificat, de aceea inspecția cu un astfel de echipament devine mult mai eficientă și facilă.

Fiind dotată cu zoom optic 30X, Drona X820 captează imagini HD pe distanțe mari, evitând astfel incidentele cu care dronele obișnuite se confruntă din cauza interferențelor electromagnetice de la rețeaua electrică de înaltă tensiune, antenelor de comunicații sau erorilor de operare de la distanță. Camera termică cu care drona este dotată poate localiza cu precizie locurile cu risc de incendiu, prevenind astfel defecțiuni iminente.

Detectarea incendiilor forestiere

Camera termică transportată de dronă poate detecta zone cu temperaturi  suspecte, greu de observat de ochiul uman. La o înălțime de 1500 de metri o dronă Dahua acoperă o suprafață de 5km², substituind astfel printr-un singur zbor munca de inspecție a zeci de angajați.

Dronele Dahua permit luarea măsurilor necesare în cazul unui incendiu întrucât au capacitatea de a transmite date relevante echipamentelor de la sol chiar chiar dacă temperaturile sunt ridicate sau este vânt puternic în zona respectivă.

Suport pentru poliție

Drona X820 este capabilă să ajungă la locul unei infracțiuni într-un mod rapid și fără a atrage atenția răufăcătorilor. Aceasta înregistrează informațiile în timp real cu ajutorul camerei multifuncționale, furnizând astfel detalii importante despre locație, trafic, persoanele implicate etc. Drona funcționează foarte bine inclusiv pe timp de noapte și este în același timp capabilă de recunoaștere facială și de identificarea vehiculelor. Utilizând transmisia wireless 3G/4G, informațiile colectate vor fi accesibile tuturor platformelor VMS, ceea ce face din noul produs lansat un aliat foarte bun pentru organele legii.

Managementul securității publice

La evenimente publice cum sunt concertele, festivalurile, întâlnirile sportive sau diversele concursuri, dronele Dahua oferă o formă specială de securitate de la înălțime datorită multiplelor modalități de zbor (în cerc sau urmărind o țintă), camera atașată putând capta imaginea de ansamblu, dar și detalii specifice.

Eficiența dronelor Dahua X820 se datorează nu doar capacității acestora de a funcționa de la înălțime, ci și datorită faptului că sunt stabile și își păstrează poziția curentă chiar și în condiții de vânt puternic, cei înregistrați fiind astfel în afara oricărui pericol.

Inspecția podurilor      

Podurile masive necesită inspecție periodică, care de obicei presupune implicarea unui număr mare de resurse materiale și umane. Dronele Dahua pot simplifica foarte mult acest proces, reducând în același timp costurile și timpul necesar.

Acestea pot zbura în jurul podurilor, verificând gradul de eroziune și daunele suferite, experții putând consulta ulterior înregistrările pentru o analiză mai amănunțită. De menționat este și faptul că dronele Dahua au o capacitate remarcabilă de a a rezista vântului, fiind capabile să își mențină poziția stabilă peste râu, oferind astfel informații vizuale clare.

Securitate în trafic  

Când se constată comportamente ilegale în trafic, dronele Dahua pot capta imagini HD ce oferă informații despre mașină, plăcuța de înmatriculare și șofer, furnizând astfel în timp real suport  pentru departamentele de decizie.

Dronele Dahua pot juca un rol cheie în diverse scenarii de securitate publică. Integrând tehnologie de ultimă generație, noile echipamente lansate sunt adaptate pentru a oferi o societate mai sigură și o viață mai inteligentă.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *