Dahua Technology va fi prezentă la evenimentul Smart Cities of Romania 2017

Toamna acestui an vine cu un eveniment important pentru domeniul securității și supravegherii. Expo-conferința Smart Cities of Romania 2017 va avea loc la București, în perioada 10-11 octombrie și va reuni principalii actori implicați în domeniul orașelor inteligente. Dahua Technology îmbrățișează această inițiativă în calitate de partener oficial și sponsor alături de importatorul și distribuitorul autorizat KMW Systems.

Smart Cities of Romania 2017

Soluțiile Dahua prezentate în cadrul Smart Cities of Romania 2017

În cadrul evenimentului Smart Cities of Romania 2017 se vor prezenta soluții de securitate pentru orașe ce deja și-au demonstrat performanțele și eficiența: soluția ANPR, soluții pentru Intelligent Building, sisteme de supraveghere cu Recunoaștere facială și soluții de supraveghere video Starlight și 4K.

Soluțiile ANPR au rol de a identifica vehiculele prin recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare ale acestora. Acest sistem permite măsurarea vitezei de deplasare ale mașinilor, identifică încălcarea regulilor de circulație, având în același timp rol de avertizare la detecția numerelor de înmatriculare aflate intr-o listă specială.

Soluțiile pentru Intelligent Building integrează sisteme avansate de videointerfonie și Control Acces Dahua ce pot fi completate cu o serie de camere de supraveghere pentru un plus de siguranță. Conectarea wireless, apelarea directă pe telefon și comunicarea de la distanță sunt doar câteva dintre avantajele pe care soluțiile Intelligent Building le aduc utilizatorilor.

În domeniul recunoașterii faciale, Dahua a stabilit anul trecut un nou record datorită preciziei foarte ridicate (99,87%) pe care algoritmul de recunoaștere Dahua îl oferă. Sistemele de supraveghere cu recunoaștere facială emit inclusiv mesaje de avertizare atunci când sunt identificate persoane ce se află în liste negre, ajutând astfel la arestarea infractorilor.

Soluțiile Dahua Starlight sunt foarte eficiente pentru supravegherea video în zonele unde iluminarea este slabă. Dotate cu senzori speciali STARVIS, camerele din această gamă oferă imagini clare, adaptându-se în mod automat la schimbările de lumină.

Soluțiile Dahua Smart Cities vizează patru etape – prevenire, detecție, reacție și investigație.

Etapa de prevenire presupune o capacitate semnificativă de a colecta și analiza un volum mare de date, pentru a putea oferi astfel o prognoză eficientă a evenimentelor periculoase. De exemplu, cu o analiză cuprinzătoare a datelor de încălcare a regulilor de circulație colectate de soluțiile ANPR, sistemul poate genera o listă specială cu rol de avertizare pentru acele numere de înmatriculare.

Etapa de detecție se referă la supraveghere în timp real sub diverse forme, inclusiv cu ajutorul camerelor termice. Metodele de Deep Learning utilizate de Dahua permit analize video inteligente cu ajutorul cărora se detectează în mod automat (din datele colectate) persoane și activitățile ce prezintă risc pentru societate.

Etapa de reacție permite un răspuns rapid din partea autorităților la situațiile ce amenință securitatea. În acest sens Dahua îmbunătățește comunicarea cu ajutorul unei platforme integrate (DSS), care unifică comenzile, stochează în mod centralizat datele și în același timp permite partajarea informațiilor.

Ultima etapă, cea de investigație se referă la analiza rapidă a datelor colectate de la diferite sisteme și  furnizarea informațiilor necesare pentru reconstituire. Tehnologii precum video synopsis oferă un scurt rezumat ce va include toate obiectele aflate în mișcare într-o anumită perioadă de interes și oferă răspuns la diverse interogări despre acestea, luând în calcul mai multe caracteristici (dimensiunea, culoarea, direcția, viteza etc).

Măsurile de siguranță luate prin implementarea soluțiilor Dahua Smart City  au atât beneficii economice cât și sociale, cetățenii simțindu-se mai în siguranță și putându-se astfel bucura de o calitate mai bună a vieții. Cu o implicare activă de-a lungul timpului, Dahua Technology susține în permanență inițiativele pentru a construi o societate mai sigură.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *