Avantajele camerelor de supraveghere cu infraroșu

Este cunoscut faptul că sistemele de supraveghere performante asigură un grad de siguranță sporit. Inițial, se foloseau sisteme de securitate tradiționale, însă acestea prezentau o serie de deficiențe întrucât depindeau de surse de lumină vizibile pentru a captura imagini. Având în vedere faptul că majoritatea infracțiunilor se produceau când lumina era slabă sau pe timp de noapte, aceste modalități de supraveghere deveneau ineficiente. Odată cu apariția camerelor de supraveghere cu infraroșu acest inconvenient a dispărut, întrucât acestea au capacitatea de a obține imagini clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută sau întuneric total (0 Lux).

Avantajele camerelor de supraveghere cu infraroșu

Avantajele camerelor de supraveghere cu infraroșu

Cel mai important avantaj al camerelor de supraveghere cu infraroșu se referă la posibilitatea obținerii unor imagini de calitate inclusiv în zonele unde nivelul de iluminare este scăzut. Distanța acoperită de iluminarea IR depinde atât de numărul LEDurilor cât și de tipul acestora.

Camerele de supraveghere cu infraroșu oferă numeroase beneficii utilizatorilor, printre care și avantajul unei economii de energie. LEDurile infraroșii produc o intensitate echivalentă cu cea a luminii incandescente, însă utilizează cu cca 80% mai puțină energie. Mai mult decât atât, LEDurile de tip array vin cu avantajul unei durate de viață mai mare decât LEDurile normale de până la 50000 ore.

Un alt beneficiu al camerelor cu infraroșu se referă la capacitatea acestora de a regla intensitatea luminii în mod automat, astfel că iluminarea este furnizată doar atunci când este nevoie. De menționat este fapul că imaginile obținute pe timp de noapte cu ajutorul tehnologiei IR sunt monocrome, iar pe timp de zi sunt color.

Pentru a răspunde cât mai fidel nevoilor de securitate, camerele cu infraroșu au beneficiat de modernizări, astfel că în prezent vorbim și de camere de supraveghere dotate cu smart IR. Această tehnologie ajustează intensitatea LEDurilor cu infraroșu în concordanță cu distanța la care se află un obiect, astfel încât IRul să nu supraexpună obiectele apropiate. Noua tehnologie Smart IR a fost dezvoltată pentru a rezolva problema imaginilor foarte luminoase obținute atunci când obiectele sunt prea aproape de LEDurile IR ale camerei de supraveghere. Practic se elimină problemele de supraexpunere prin reglarea dinamică a intensității luminii infraroșii emise de sursa LED a camerei pe măsură ce obiectul se află mai aproape sau mai departe în câmpul vizual. Astfel, se asigură faptul că obiectul este capturat la un nivel adecvat de expunere, păstrându-se detaliile care ar fi fost pierdute dacă obiectul ar fi fost la o distanță mică și s-ar fi utilizat o cameră de supraveghere cu IR obișnuită. Rezultatul este o eficiență mai mare pentru aplicațiile de securitate solicitante, cum ar fi identificarea persoanelor sau identificarea numerelor de înmatriculare ale vehiculelor în condiții de iluminare scăzută.

Dahua oferă o varietate de camere de supraveghere dotate cu infraroșu: analogice, HD-SDI, HDCVI, ANPR și IP. Toate modelele disponibile le găsiți pe www.kmw.ro.

Un model aparte de cameră de supraveghere cu tehnologie IR este SD6AL230F-HNI. În cazul acestui model, IRul acoperă o distanță de până la 500m (IR de tip laser).

Dispunând de un zoom optic puternic (30X), Ultra Starlight și WDR (care asigură imagini de o calitate deosebită și în condiții de iluminare minimă sau cu puternice contraste de lumină), precum și de funcții inteligente, speed dome-ul SD6AL230F-HNI este soluția ideală în proiecte de supraveghere complexe.

Specificații tehnice SD6AL230F-HNI

SD6AL230F-HNI

  • Senzor: 1/1.9″ Exmor CMOS, 2 Megapixeli
  • 25fps@1080P, 50fps@720P
  • Iluminare minimă: 0.002/F1.6(color); 0.0002Lux/F1.6(B/W), 0Lux Laser pornit
  • Modul laser, distanță maximă 500m
  • Funcții inteligente: defog, tripwire, auto tracking, detecție intruși, avertizare perimetrală, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, parcare în zonă nepermisă, detecție viteză, detecție vagabondaj


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *