Dahua integrează Inteligența Artificială în aplicații de securitate

Cererea crescută pentru activități de supraveghere a determinat un volum foarte mare de înregistrări video ce nu mai poate fi gestionat de operatorii umani, iar multe dintre materialele video sunt șterse fără a fi vizionate. Tehnologia de analiză video a fost cândva considerată soluția necesară pentru automatizarea utilizării materialelor video, însă complexitatea procesului a făcut dificilă obținerea rezultatelor analitice în timp util. În acest sens Inteligența Artificială ar putea fi cheia dezvoltării acestui potențial.

Tehnologia de analiză video a evoluat foarte mult în ultimii ani, în special datorită Inteligenței Artificiale. Metoda machine learning simplifică procesul de dezvoltare software iar puterea de procesare GPU (Graphics Processing Unit) a făcut posibilă analiza video (aproape) în timp real. De exemplu, la summitul G20 din 2016, Dahua a utilizat Inteligența Artificială pentru detecția facială automată a potențialilor criminali din aeroporturi sau stații de tren.

inteligența artificială Dahua

Deep Learning se referă la rețele neurale ce sunt compuse din mai multe straturi și are ca scop imitarea abilității creierului uman de a analiza și interpreta datele. În industria de securitate, Deep Learning este importantă din două motive. Pe de o parte aceasta îmbunătățește acuratețea unor algoritmi, iar pe de altă parte realizează funcții care în alt mod nu ar putea fi realizate, crescând astfel performanțele.

În mod evident, Deep Learning accelerează analiza video inteligentă. În luna martie a acestui an, Dahua împreună cu NVIDIA (o companie lider în domeniul inteligenței artificiale) au lasat serverul “Deep Sense” pentru analiza structurii video inteligente. În același timp, Dahua colaborează și cu universități renumite pentru a avansa cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, astfel că algoritmul de recunoaștere facială Dahua s-a clasat pe primul loc în topul LFW, surclasând nume renumite precum Google sau Tencent.

Dahua și Inteligența Artificială

Dahua Technology a avut un start rapid în rândul jucătorilor din domeniul securității ce folosesc Inteligența Artificială. A fost creat un department special de cercetare cu ajutorul căruia s-au dezvoltat tehnologii avansate. Astfel, soluția ANPR (recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare) a îmbunătățit considerabil gestionarea traficului și a parcărilor, pentru o dezvoltare urbană durabilă.

Deep Learning se aplică de asemenea la recunoașterea vehiculelor și a persoanelor. Oamenii pot fi clasificați în funcție de îmbrăcăminte, culoarea părului, gen, vârstă și chiar expresia feței. Vehiculele pot fi clasificate în funcție de culoare, marcă, model sau după plăcuțele de înmatriculare.

Abilitatea de a utiliza Inteligența Artificială pentru identificarea și analiza vehiculelor este foarte importantă. După aplicarea tehnologiei Deep Learning a existat o îmbunătățire evidentă a aplicațiilor de securitate cu Inteligență Artificială.  Pe de o parte, rata de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare a crescut, iar pe de altă parte pot fi identificate caracteristicile mașinii într-un mod sistematic, putând astfel identifica vehiculul chiar dacă plăcuța de înmatriculare nu a fost capturată.

Tehnologia de analiză video inteligentă tradițională nu era capabilă de recunoaștere umană strict pe baza formei corpului, genului, vârstei sau a culorii părului, însă tehnologia de Deep Learning Dahua a făcut posibil acest lucru. Serverul de analiză video bazat pe Deep Learning este capabil de recunoașterea a până la 80 de persoane distincte, într-un interval de timp de 40ms.

Recunoașterea umană este foarte utilă în locuri aglomerate, cu flux intens de persoane, rata de precizie ajungând până la 95%.

Tendințele privind aplicațiile de securitate ce folosesc Inteligența Artificială sunt optimiste, evoluția înregistrată fiind una semnificativă. Dahua a integrat cu succes Inteligența Artificială inclusiv în cazul ultimei generații HDCVI lansată, HDCVI 4.0 cu tehnologie 4K.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *