Sisteme de supraveghere video IP – specificații importante și avantaje

De ce să alegi un sistem de supraveghere video IP?

Sistemele de supraveghere video IP oferă o serie de beneficii și funcționalități avansate, care nu pot fi furnizate de un sistem de supraveghere analogic. Tocmai de aceea, în ultima perioadă, proiectele ce utilizează echipamente IP au avut o creștere spectaculoasă. În continuare vă prezentăm cele mai importante elemente datorită cărora ar trebui să optați pentru o astfel de tehnologie.

supraveghere video IP

1. Imagini de înaltă calitate

În mod cert, calitatea imaginii este una dintre cele mai importante caracteristici de urmărit în alegerea unui sistem de supraveghere. Sistemele de supraveghere IP oferă marele avantaj al furnizării unor imagini de înaltă rezoluție, clare și detaliate.

De exemplu, o cameră IP de 1,3 megapixeli (în general, cea mai mică rezoluție de pe piață pentru o cameră IP) are o rezoluție de aproape 4 ori mai mare decât rezoluția unei camere de supraveghere analogice. Datorită acestei rezoluții îmbunătățite, detaliile devin mai clare, numerele de înmatriculare ale mașinilor devin mai ușor de identificat, iar zonele mai mari pot fi supravegheate cu ajutorul unei singure camere. Calitatea superioară a imaginilor permite utilizatorului să urmărească mai îndeaproape schimbările care survin. De asemenea, asigură o precizie mai mare de analiză și implicit favorizează luarea deciziilor necesare mai rapid și mai eficient. În plus, imaginile nu își pierd din calitate odată cu distanța de transmisie. Acestea pot fi mai ușor stocate și recuperate decât în cazul sistemelor analogice.

2. Acces de la distanță

Deoarece camerele IP se instalează în rețea, acestea pot fi configurate pentru a fi accesate de la distanță. Astfel, utilizatorii se pot autentifica pentru a monitoriza spațiul supravegheat în orice moment. Monitorizarea se face din orice locație, inclusiv cu ajutorul dispozitivelor mobile. Se pot configura de asemenea alerte prin email sau text pentru a primi înștiințare în momentul în care camerele de supraveghere detectează diverse acțiuni prestabilite.

3. Ușurință în instalare

Poate părea surprinzător, dar sistemele de supraveghere video IP sunt relativ ușor de instalat. Cu ajutorul PoE (Power over Ethernet), camerele IP utilizează un singur cablu, atât pentru alimentare, cât și pentru a transmite semnalul video, audio și comenzile PTZ.

4. Scalabilitate

Sistemele de supraveghere video IP oferă un avantaj semnificativ în ceea ce privește suplimentarea camerelor video. Din moment ce camerele IP se conectează la o rețea de Internet, nu există limitări pentru numărul de camere ce pot fi conectate. De asemenea, necesitatea conectării camerei la NVR cu ajutorul unui cablu este eliminată. Acum este nevoie doar de un cablu conectat la cel mai apropiat switch de rețea. În plus, având în vedere faptul că datele sunt transmise digital, pot fi partajate prin Internet. Astfel, există posibilitatea de a utiliza același NVR pentru mai multe locații de monitorizare.

5. Eficiența costurilor

În ciuda aparențelor, un sistem de supraveghere video IP este destul de accesibil. Acesta poate oferi o rentabilitate consistentă a investiției dacă este utilizat la întrega sa capacitate. Soluțiile IP reduc semnificativ costurile de gestionare și echipamentele necesare, în special pentru proiectele mai mari în care stocarea și serverele reprezintă o parte semnificativă din costul total. De asemenea, sistemele IP sunt scalabile, permițând cu ușurință suplimentarea numărului de camere IP în timp, fără eforturi cu privire la costurile de instalare suplimentare. Infrastructura minimă și lipsa necesității monitoarelor fac din sistemele IP soluții prietenoase de supraveghere.

6. Funcții inteligente

Sistemele de supraveghere IP vin cu o serie de avantaje considerabile în ceea ce privește detectarea unor situații care pot afecta securitatea spațiului supravegheat într-un mod proactiv, chiar înainte ca acestea să aibă loc. Se pot configura alarme care să ajute utilizatorii în luarea măsurilor necesare. Detectarea și analiza situațiilor includ: recunoaștere facială, detecție intruși, detecție vagabondaj, detecție obiecte lipsă și multe alte funcții extrem de utile.

7. Redundanța

În cazul sistemelor de supraveghere IP este posibilă înregistrarea stream-urilor video simultan pe mai multe NVRuri. Astfel, se creează o plasă de siguranță suplimentară pentru a recupera imaginile în caz de deteriorare a datelor din NVR-ul principal.

8. Conectare Wireless

Atunci când metodele clasice de conectare a sistemelor de supraveghere IP depășesc bugetul disponibil sau proiectul nu permite rularea cablurilor aferente, camerele IP wireless sunt o soluție rentabilă și flexibilă. Acestea pot fi implementate cu succes în diverse proiecte de transport (autobuze, trenuri), oferind mobilitate și eficiență.
Sperăm că informatiile din acest material să vă convingă să testați soluțiile IP Dahua.
Pentru mai multe informații cu privire la beneficiile integrării echipamentelor de supraveghere IP, echipa tehnică KMW Systems vă stă la dispoziție.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *