De ce sunt importante camerele de supraveghere de tip antivandal?

Ce sunt camerele de supraveghere de tip antivandal?

Camerele de supraveghere de tip antivandal sunt acele camere dotate cu carcase foarte rezistente. Acestea sunt concepute pentru a preveni deteriorarea atunci când sunt supuse unor abuzuri sau tratamente necorespunzătoare.
Optarea pentru o cameră de supraveghere de tip antivandal ar trebui luată în considerare atât pentru asigurarea securității propriei locuințe, cât și a afacerii. În zonele cu risc ridicat de securitate este absolut necesară implementarea unor camere de acest tip. Aceste camere pot fi utilizate cu succes în zone precum aeroporturi, închisori, depozite, parcări, bănci, hoteluri sau magazine.

Camerele de supraveghere de tip antivandal

Care sunt caracteristicile unei camere de tip antivandal?

O cameră de tip antivandal este proiectată pentru a se autoproteja de hoți sau de alți infractori. Acestea se caracterizează în principal prin următoarele elemente:

  1. Camerele de supraveghere de tip antivandal sunt dificil de deschis și reglat. Acest lucru se asigură prin utilizarea unor șuruburi de securitate încastrate, care necesită un instrument special pentru desfacerea lor.

  2. Al doilea aspect ce caracterizează camerele de supraveghere de tip antivandal se referă la materialul din care sunt construite. Se utilizează carcase metalice și materiale rezistente la impacturi semnificative. Acestea sunt rezistente în cazul lovirii cu un ciocan sau o bâtă de baseball. Gradul de rezistență la impact al unei camere poate fi identificat din certificatul obținut în urma unor teste de impact.
    Testarea are în vedere tipul de ciocan, masa acestuia și energia de impact rezultată. Evaluările variază între IK1 (cel mai slab) și IK10 (cel mai puternic). Cele mai des întâlnite camere cu IK10 sunt Dome-urile, Speed Dome-urile și camerele Wedge.

    carcase camere dahua

    3. Al treilea element specific camerelor de supraveghere de tip antivandal se referă la modul eficient în care sunt gestionate cablurile aferente, asigurând protecția acestora împotriva diferitelor acte de vandalism.

Există trei tehnici de gestionare a cablurilor.

  1.  Montarea camerei antivandal direct pe o suprafață

    În acest caz, cablurile ies prin spatele camerei direct în clădire sau într-o cutie de joncțiune și se ascund complet, prin urmare acestea vor fi protejate.

  2. Montarea camerei antivandal cu ajutorul unui suport de fixare

    Cele mai noi suporturi pentru camere includ și un canal cu rol de protecție a cablurilor. Acestea ies din cameră direct în suport, fiind astfel protejate și ascunse vederii.

  3. Montarea cu ajutorul unei tubulaturi metalice

    Există adesea situații în care se solicită rularea tubulaturii de la cameră într-o altă locație, unde cablurile trebuie conectate într-un switch. În acest caz, folosirea tubulaturii este o variantă mai elegantă și în același timp asigură rezistența la intemperii și diferite accidente ce pot surveni.

De ce sunt importante camerele de supraveghere de tip antivandal?

Camerele de supraveghere de tip antivandal sunt o modalitate ideală de monitorizare a proprietăților și afacerilor. Acestea oferă avantajul unei siguranțe eficiente. Datorită gradului de protecție ridicat de care dispun, acestea nu pot fi deteriorate sau distruse de infractori.

În cazul în care actul infracțional se produce, iar camera de supraveghere este supusă unor abuzuri sau tratamente corespunzătoare, va fi imposibil de recuperat înregistrările video la o bună calitate pentru a putea fi utilizate ulterior în ancheta organelor legii. Mai ales în zonele cu risc ridicat de securitate (aeroporturi, închisori, depozite, parcări, bănci, hoteluri, magazine), instalarea unor camere de tip antivandal este absolut necesară. Fiabilitatea, funcționalitatea și caracteristicile de ultimă generație ale acestora contribuie semnificativ la asigurarea securității.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *