De ce să alegi o cameră de supraveghere video cu funcție WDR?

Camerele de supraveghere video sunt adesea expuse la condiții schimbătoare de iluminare, putând apărea frecvent situații în care, în același cadru, apar simultan atât zone foarte luminoase cât și zone foarte întunecate. Aceste contraste puternice de lumină pot duce de cele mai multe ori la imagini neclare, de o slabă calitate. Pentru a evita aceste situații se recomandă utilizarea unor camere de supraveghere cu funcție WDR.

camere cu wdr kmw

Ce face funcția WDR (Wide Dynamic Range)?

Funcția WDR a camerelor de supraveghere asigură imagini clare și detaliate în condițiile în care există contraste puternice de lumină în zona monitorizată. WDR-ul ajustează sursa de lumină din imagine, pentru a putea fi identificate și detaliile din zonele foarte luminoase sau foarte întunecate. Se echilibrează astfel întreaga imagine și se elimină problemele de supraexpunere sau subexpunere la lumină.

Camerele de supraveghere cu tehnologie WDR folosesc fie WDR digital (DWDR), fie true WDR sau ultra WDR.
True WDR și ultra WDR folosesc senzori performanți de imagine și un procesor de semnal digital (DSP) pentru a oferi o iluminare uniformă tuturor zonelor unei imagini. O camera video cu true WDR realizează două scanări ale fiecărui cadru video. Prima, la viteză mică, captează zonele cu iluminare foarte scăzută iar a doua, la viteză mai mare, captează zonele foarte luminoase fără a contracara efectul de supraexpunere. DSP combină cele două scanări pentru a forma o singură imagine, echilibrată și bine iluminată.

DWDR folosește algoritmi în loc de senzori cu expunere diferită pentru a lumina digital zonele prea întunecate și pentru a întuneca zonele prea luminoase. DWDR se bazează pe cipul DSP în locul senzorului de imagine. Se ajustează astfel fiecare pixel individual al imaginii și se calculează corespunzător expunerea. Această tehnologie are însă unele limitari, rezultând imagini mai zgomotoase, însă este în același timp și mai economică din punctul de vedere al costurilor.functia WDR a cemerelor de supraveghere

Când să alegi o cameră dotată cu funcție WDR?

Funcția Wide Dynamic Range are un rol esențial în supravegherea video pentru obținerea unor imagini video clare și echilibrate. Camerele de supraveghere video cu funcții WDR sunt capabile să capteze și să controleze expunerea generând o paletă largă de culori și eliminând riscul de a pierde informațiile importante. Acestea asigură o funcționare fără probleme în condiții de iluminat dificile, compensând zonele cu supraexpunere sau subexpunere, astfel că pot fi utilizate cu succes pentru:
– monitorizarea clădirilor de birouri, showroomurilor, centrelor comerciale cu multe ferestre, unde se creează contrast între lumina puternică care pătrunde din exterior și lumina interioară.
– monitorizarea diverselor intrări, holuri, unde atunci când se deschid ușile se creează de asemenea contrast între lumina care pătrunde de afară și cea din interior
– magazine cu bijuterii sau cu alte obiecte care reflectă lumina
– intrări în parcări, tuneluri, garaje, unde apare concomitent lumină naturală la exterior și zone întunecate în interior.

Îți prezentăm câteva exemple de echipamente din gama KMW Systems cu funcție Wide Dynamic Range:

Cameră HDCVI

speed dome cu WDR

Speed dome IP

Detalii KM-SD225D-IP



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *