Camere de supraveghere dotate cu funcția inteligentă de detecție a obiectelor lipsă/abandonate

Sistemele de supraveghere video au un rol cheie în orice afacere deoarece aduc beneficii semnificative atât pentru personalul angajat, cât și pentru proprietari. Acestea au scop atât de prevenire a unor situații neplăcute (furturi, atacuri) cât și de identificare a făptașilor în cazul în care incidentele deja s-au petrecut. De asemenea, proprietarii de afaceri pot utiliza sistemele de supraveghere și cu scopul de monitorizare a personalului angajat.

detecție a obiectelor lipsă

În ultima perioadă, datorită creșterii necesităților de securitate, camerele de supraveghere au evoluat, fiind acum dotate cu o serie de caracteristici care duc supravegherea video la un alt nivel.
Una din funcțiile importante ale camerelor de supraveghere moderne este detecția obiectelor lipsă/ abandonate. Aceasta este foarte utilă în cazul depozitelor și a altor spații de stocare unde este necesară supraveghere video permanentă, dar și pentru detectarea unor obiecte lăsate în diferite zone și care pot afecta securitatea (bagaje, bombe abandonate în spații publice etc).

Cum funcționează detecția obiectelor lipsă/abandonate?

Așa cum sugerează și numele, camerele de supraveghere cu funcție de detecție a obiectelor lipsă/abandonate au rolul de a determina îndepărtarea unui obiect din raza de acțiune stabilită sau apariția unui obiect suspect în zona supravegheată. Aria de interes este setată de utilizator în funcție de necesitățile proiectului.

Atunci când se constată lipsa sau apariția unui obiect în zona de interes se generează instantaneu o alarmă. În acest mod se atrage atenția asupra pericolului ce poate afecta securitatea. Se pot face setări pentru a trimite alerte în caz de detectare a obiectelor lipsă/abandonate inclusiv pe computer, tabletă și chiar pe telefon.

Pe lângă alerta trimisă, camerele de supraveghere cu funcție de detecție a obiectelor lipsă/abandonate vor indica pe ecran zona în care s-a aflat obiectul dispărut sau în care a apărut obiectul abandonat, pentru o gestionare mai ușoară a situației.

funcția de detecție a obiectelor lipsă

Important de menționat în cazul acestei funcții este posibilitatea stabilirii unui interval de timp personalizat pentru monitorizare, precum și opțiunea de filtrare în funcție de mărimea obiectelor. Astfel, supravegherea este mai eficientă deoarece se evită declanșarea unor alarme false determinate de persoanele care petrec un timp scurt în zona supravegheată sau de diverse confuzii legate de mărimea obiectului abandonat, care de obicei este mai mică decât oamenii sau vehiculele din apropiere.

funcția de detecție a obiectelor lipsă

Camerele de supraveghere cu funcție de detecție a obiectelor lipsă sunt foarte utile când se monitorizează depozite sau alte spații de stocare aglomerate sau cu lucruri similare, unde observarea dispariției unor obiecte fără un sistem adecvat (automat) este dificilă. Funcția de detecție a obiectelor abandonate asigură un management eficient în special în zone publice (gări, aeroporturi) unde asigurarea securității poate fi o provocare. De asemenea, aceste funcții aduc beneficii notabile și în supravegherea zonelor cu obiecte valoroase, muzee, magazine și chiar benzinării.

Află mai multe informații despre setarea funcției de detecție a obiectelor lipsă/abandonate la camerele de supraveghere Dahua! Vei găsi inclusiv un video explicativ.

Camere Dahua cu funcție de detecție a obiectelor lipsă/ abandonate:



2 comentarii la „Camere de supraveghere dotate cu funcția inteligentă de detecție a obiectelor lipsă/abandonate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *