[video] Camere cu termoviziune Dahua – o inovație în domeniul securității

Anul 2016 a venit cu o inovație în domeniul supravegherii video, Dahua lansând camere cu termoviziune IP. Tehnologia oferă imagini de o calitate superioară chiar și în condiții de ceață, ploaie, zăpadă sau întuneric total.

Noile serii de camere cu termoviziune IP Dahua sunt proiectate pentru a găsi surse de căldură capabile să ofere imagini detaliate. Acestea nu necesită condiții de iluminare, fiind excelente pentru detectarea obiectelor sau a persoanelor aflate în condiții de întuneric complet. De asemenea, camerele termice au capacitate de detecție și măsurare a temperaturii de la distanță. Sunt eficiente chiar și în cele mai nefavorabile condiții meteorologice. În plus, acestea nu sunt afectate de lumina puternică a farurilor sau de lumina stradală.

camere cu termoviziune

Camere cu termoviziune Dahua – Cum funcționează?

Obiectele cu temperaturi ce depășesc -273,15 grade Celsius emană radiații infraroșii. Calitatea imaginii obținute cu ajutorul camerelor termice depinde de diferența de temperatură dintre mediu și obiectul vizat. Cu cât diferențele de temperatură sunt mai mari, cu atât și imaginile vor avea o calitate superioară. Radiațiile infraroșii sunt captate de lentilă și transmise către detectorul de radiații, care le convertește în semnal electric. Semnalul electric va fi procesat în imagine cu ajutorul DSP, putând fi urmărită apoi de către utilizatori prin intermediul conexiunii de rețea.

Camerele termice IP Dahua pot măsura temperatura și pot oferi informații exacte despre valorile pe care le înregistrează chiar și în cazul obiectelor mici sau aflate în mișcare rapidă. De asemenea, acestea pot declanșa alarme cu scopul de a informa utilizatorul în momentul în care temperatura depășește pragul stabilit.

De obicei, camerele termice cu lentilă de 100mm detectează persoanele aflate la peste 3 kilometri. Unele modele au o distanță și mai mare de transmisie, identificând obiecte aflate la peste 10 kilometri.

Camerele termice IP sunt ideale pentru analiză video inteligentă. Sistemul poate genera garduri virtuale, astfel ușurând monitorizarea și eliminând posibilitatea unor alarme false. Tehnologia folosită combină eficiența și înalta performanță. Oferă funcții pentru detecție inteligentă, analiză inteligentă, urmărire și control inteligent.

Camerele cu termoviziune IP reprezintă o soluție extrem de eficientă pentru proiectele ce vizează aeroporturi, parcuri industriale, porturi, depozite și frontiere deoarece oferă precizie ridicată în detectarea obiectelor aflate în mișcare. Flexibilitatea oferită datorită ieșirilor tri-mode: IP/HDCVI și Analog reprezintă un avantaj extrem de important în alegerea unei astfel de soluții.

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *