Camere ascunse de supraveghere video

Camerele ascunse sunt acele soluții de monitorizare ce se utilizează atunci când se dorește supraveghere video fără ca subiecții să știe că sunt monitorizați.

Camerele de supraveghere ascunse sunt de dimensiuni mici, foarte versatile și de cele mai multe ori imposibil de depistat. Aceste avantaje determină o utilizare din ce în ce mai frecventă a lor în ultima perioadă în special în spațiul privat, pentru diverse situații (supravegherea copiilor, a bonelor, supravegherea partenerului de viață, supravegherea locuinței etc), însă se pot utiliza și în spațiul public (supravegherea ATMurilor), respectând măsurile legislative aferente. Camerele ascunse mai poartă denumirea și de camere spion.

camere ascunse

Camere ascunse în senzori de mișcare sau în senzori de fum

O variantă des utilizată pentru supravegherea video ascunsă sunt camerele disimulate în carcase de senzori de fum sau de mișcare (PIR).

Fără eforturi suplimentare, aceste carcase maschează foarte bine camera, instalarea și utilizarea fiind foarte simplă. Camerele pot fi însoțite și de senzori de mișcare (PIR), acestea activându-se doar atunci când se detectează mișcare în spațiul supravegheat. Atunci când se doresc înregistrări video însoțite și de audio, utilizatorii pot opta pentru camere ascunse cu microfon, supravegherea fiind astfel mai complexă.

Varianta de utilizare a camerelor ascunse sub forma mai sus prezentată este una foarte discretă, acestea dând impresia doar a unui simplu senzor de alarmă sau de fum.

Camere ascunse pinhole

Camerele pinhole sunt acele camere de dimensiuni reduse, cu o lentilă specială de dimensiunea unui vârf de creion. Acestea pot fi integrate foarte ușor în diverse obiecte pentru a nu fi observate. De obicei, aceste sisteme sunt formate din două componente conectate printr-un cablu: camera și un mini videoserver pentru înregistrare și alimentare.

Pentru ascunderea camerelor de tip pinhole există o varietate de opțiuni (în vizor, prin mobilă, prin diverse alte obiecte din încăpere) acestea putând fi camuflate cu ușurință și fără a da de bănuit.

Camere ascunse încorporate în diverse obiecte

Aceste camere ascunse sunt direct încorporate în diverse obiecte uzuale (ceasuri, brichete, brelocuri, ochelari, jucării) pentru o supraveghere video discretă. Ele nu pot fi folosite în mod independent de produsul în care au fost montate inițial, iar dimensiunile sunt extrem de mici, fapt ce determină și performanțe mai reduse spre deosebire de celelalte tipuri de camere ascunse.

În ceea ce privește alimentarea, majoritatea camerelor ascunse necesită surse de alimentare, însă pe piață se găsesc și camere ascunse ce funcționează pe bază de baterii. Materialul video (și eventual audio) înregistrat de camerele ascunse se stochează fie pe un card intern, fie pe un echipament de înregistrate de tip NVR sau DVR, înregistrările putând fi vizualizate pe telefon, laptop sau calculator. De asemenea, în funcție de model, camerele ascunse permit vizualizare live, de pe telefonul mobil.

Deși camerele ascunse vin cu avantaje extrem de importante pentru utilizatori, există și o serie de limitări ce trebuie luate în considerare atunci când se optează pentru o astfel de soluție, respectiv performanțele reduse obținute în condiții scăzute de iluminare (în cazul în care nu sunt dotate cu IR sau funcție Day/Night).

Utilizarea camerelor ascunse este încă un subiect destul de controversat. Acestea pot fi utilizate în scop de protecție, dar și pentru spionaj. Nu puține au fost situațiile în care scopul utilizării camerelor ascunse a fost unul care depășea limita legală (a se vedea provocările cu care s-a confruntat Airbnb din cauza gazdelor care foloseau camere ascunse pentru a-și spiona oaspeții, fără cunoștința/acordul lor).

Astfel, utilizarea camerelor ascunse trebuie să se facă respectând măsurile legislative privind utilizarea mijloacelor de supraveghere video, protecția datelor cu caracter personal și protecția persoanelor.

Modele disponibile în oferta noastră:

Videoserver dedicat camere mini

IPC-HUM8230-E1

Cameră ascunsă pinhole 2Mp

IPC-HUM8230-L1

Cameră ascunsă pinhole 2.2Mp

KM-36XVI

Cameră ascunsă pinhole 2.2Mp

KM-70XVI

Cameră pinhole HDCVI 1Mp

HAC-HUM3100B

Cameră pinhole WDR HDCVI 1Mp

HAC-HUM3101B

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *