5 Beneficii ale sistemelor de supravegere video wireless

Indiferent dacă scopul este monitorizarea interioară sau exterioară a locațiilor, sistemele de supraveghere video wireless pot fi o variantă excelentă întrucât vin cu o serie de avantaje extrem de importante. În cazul în care suprafețele ce se doresc a fi monitorizate nu permit rularea cu ușurință a firelor, sistemele wireless fac mai ușoară monitorizarea acestora de la distanță.

supraveghere wireless

Sistemele de supraveghere video wireless presupun două tipuri diferite de tehnologii: camere wi-fi și wireless point-to-point.

Camerele wi-fi all-in-one sunt des utilizate în locuințe și întreprinderi mici. Aceste camere au dimensuni mici, prețuri accesibile, sunt simplu de instalat, fiind eficiente în cazul proiectelor mici. Majoritatea acestor camere au caracteristici de bază, opțiunile avansate și specifice fiind destul de limitate.

Wireless Point-to-point

În cazul în care este necesară instalarea mai multor camere cu caracteristici avansate pe o suprafață amplă, un sistem wireless point-to-point reprezintă o opțiune mai potrivită. Aceste sisteme folosesc antene wireless puternice pentru a se conecta la distanțe mari. Sistemele wireless point-to-point pot extinde rețeaua la peste 5 KM peste media generală.

5 Beneficii ale sistemelor de supraveghere video wireless
Printre cele mai importante beneficii aduse de sistemele de supraveghere video wireless amintim:

  1. Utilizarea sistemelor de supraveghere video wireless nu implică fire

În cazul sistemelor de supraveghere wireless nu sunt necesare fire pentru transmiterea datelor. Acest lucru permite plasarea camerelor de supraveghere oriunde, fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la conectarea la o priză de rețea. În același timp, lipsa cablurilor de rețea facilitează ascunderea camerei video, în cazul în care se dorește acest lucru. În plus, lipsa cablurilor este și o măsură de protecție împotriva infractorilor, acestea putând fi ușor atacate.

  1. Simplitate în instalare

În majoritatea cazurilor, instalarea camerelor de supraveghere presupune găuri în perete și kituri de montare. Instalarea nu este neapărat dificilă, însă investiția de timp este una semnificativă. În cazul camerelor de supraveghere wireless, instalarea este extrem de ușoară, nefiind necesare cunoștințe tehnice avansate.

  1. Flexibilitate

Camerele wireless vin cu avantajul unei flexibilități semnificative din mai multe puncte de vedere. Camera poate fi plasată aproape în orice locație ce se dorește a fi monitorizată, suportă o gamă amplă de setări și configurații, și poate fi manevrată și mutată într-o locație diferită foarte simplu, întrucât nu sunt implicate cabluri de rețea.

  1. Costuri reduse

Costurile instalării pe care le implică un sistem de supraveghere wireless se reduc considerabil întrucât nu sunt implicate cabluri și implicit numărul accesoriilor necesare va fi mai mic.

  1. Sistemele de supraveghere wireless pot fi accesate de oriunde

Sistemele de supraveghere video wireless oferă posibilitatea de a fi accesate și verificate în orice moment, de oriunde din lume. Monitorizarea de la distanță se poate realiza cu ajutorul telefonului, tabletei sau a unui computer. Mai mult decât atât, atunci când se declanșează o alarmă, se va primi o notificare instantanee, utilizatorul fiind anunțat în timp real despre eveniment.

Camerele de supraveghere wireless pentru proiecte home au devenit din ce în ce mai populare în rândul proprietarilor de case și apartamente. Acestea au dimensiuni reduse și sunt ușor de configurat, chiar și de către persoane fără cunoștințe tehnice.

La ce să fii atent când utilizezi un sistem de supraveghere video wireless

Beneficiile aduse de sistemele de supraveghere video wireless sunt de necontestat, însă trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Fiind conectate la internet, în cazul în care nu se iau măsuri de precauție, acestea pot fi expuse riscului de atacuri sau pot fi compromise de la distanță. Pentru a evita acest lucru trebuie schimbată parola setată inițial de producător încă de la prima utilizare. Ulterior, schimbarea parolei trebuie să se realizeze constant. Adăugarea mai multor dispozitive wireless pe aceeași lungime de bandă poate conduce la pierderi de semnal. Pentru a evita acest lucru, se poate opta pentru alegerea canalului wi-fi mai puțin aglomerat, mutarea router-ului într-o locație diferită, astfel încât semnalul să poată fi preluat mai ușor sau folosirea unui extender wi-fi.

Optarea pentru un sistem de supraveghere video convențional sau pentru unul wireless presupune o analiză a nevoilor de securitate și a opțiunilor oferite de fiecare sistem în parte pentru a lua o decizie informată și în cunoștință de cauză.

Sistemele de supraveghere video wireless pot fi utilizate cu succes pentru siguranța publică, în situații când este dificil sau imposibil de utilizat cabluri (muzee, clădiri de patrimoniu etc),  sau în spații unde există un necesar temporar de supraveghere (expoziții, târguri, șantiere).



6 comentarii la „5 Beneficii ale sistemelor de supravegere video wireless

  • 9 martie 2017 la 16:42
    Legătură permanentă

    Da,interesant de sisteme wireless,dar ar fi si mai interesant un exemplu concret.De exemplu la ce sa ne asteptatm de la un sistem wireless ca performanta,intereferente semnal,distanta,costuri smd.

    Răspunde
    • 10 martie 2017 la 9:47
      Legătură permanentă

      Mulțumim pentru sugestii! Le-am notat și le vom avea în vedere pentru un articol viitor. Până atunci, dacă aveți nelămuriri legate de sistemele wireless, ne puteți contacta pentru orice informație aveți nevoie. Zi frumoasă!

      Răspunde
    • 3 mai 2017 la 16:15
      Legătură permanentă

      Buna ziua,

      Este necesara o sursa de alimentare de 12V si 1 sau 2A, in functie de model. O zi frumoasa!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *