Soluție inovatoare de supraveghere video KMW Systems și AJAX

Echipamente KMW Systems și Ajax Systems au fost implementate recent pentru o soluție inovatoare de supraveghere video în industria de producție zootehnică, la o fermă de porcine din Județul Brașov.

Suprafața fermei este deosebit de amplă și include multiple spații specifice, pentru hrănirea animalelor, depozitare, procesare și logistică, dar și clădiri destinate angajaților. Partenerul KMW Systems – DO Security a fost solicitat să instaleze soluția tehnică pentru această locație.

Provocarea principală a unui sistem de efracție și de supraveghere video pentru o fermă de producție zootehnică este în general amplitudinea spațiului de protejat. În particular pentru acest caz, D.O Security a construit o soluție care să respecte cerințele specifice ale beneficiarului:

 

  • Programare ușoară, pe ore, de funcționare a sistemului în regim armare/dezarmare
  • Posibilitatea păstrării sistemului în regim parțial dezarmat pe timpul programului de lucru
  • Integrarea într-un sistem cu servicii de monitorizare, de tip dispecerat
  • Posibilitatea urmăririi respectării procedurilor interne de siguranță de către angajați, printr-o calitate superioară a imaginilor video
  • Imagini video color pe timp de noapte
  • Acoperirea unui spațiu extins, camere instalate pe stâlpi la distantă
  • Redundanță pentru transmiterea mesajelor de alarmare

Soluția tehnică implementată a fost una hibridă, ce combină ușurința de control și programare a ecosistemului Ajax, cu performanța camerelor de supraveghere din generația AI Color, de la KMW Systems.

Sistemul Ajax a fost construit pornind de la Centrala de Alarmă Hub2, în care s-au integrat Butoane de Panica SpaceControl, Sirenă wireless HomeSiren, și 2 repetoare de semnal wireless ReX 2, fiecare adaugând înca 1700m acoperire. Ajax Hub2 a garantat din start, pentru aceasta locație, posibilitatea de interconectare cu serviciile unui dispecerat de intervenție, prin intermendiul Translatorului de Comunicare și protocolului SiA integrate.

Au fost adaugate 14 Transmițătoare Ajax Transmitter, pentru a facilita interconeconectarea de device-uri third party la ecosistemul Ajax și transmiterea de semnal wireless cu notificările de la acestea. Pentru supravegherea video, au fost instalate 14 camere IP, de 5MP, cu tehnologie AI Color KM-IP559TX-AS-HF-K.

Inovația acestei soluții constă în faptul că, deși Transmitter-ul Ajax este gândit pentru a prelua în sistem mesaje de la detectori 3rd party, conectarea cu releul camerei îi permite să preia informații de la funcțiile AI ale camerei și să transmită notificări de stare sau mesaje de alarmare. De asemenea, acest lucru adaugă redundanță sistemului, mesajele de alarmă fiind transmise atât cablat cât și wireless. Acest tip de configurare este facilă, putând fi realizată de un tehnician cu abilități medii, fără a fi necesară implicarea unui Inginer Programator.

Camerele de supraveghere au fost alimentate în switch-uri PoE cu 8 porturi – KM-POE0802EC-120, iar semnalul video de la ele a fost preluat de un NVR 4K de 32 de canale, KM-NVR6232-4K.  Funcțiile IVS ale NVR-ului au fost folosite pentru generarea de alarme la evenimentele de detecție la mișcare și pătrundere în perimetru. Stocarea imaginilor s-a realizat pe 2 HDD-uri SATA de 6TB – ST6000VX001.

Camerele video AI Color KM-IP559TX-AS-HF-K au rezolvat din start multe dintre cerințele beneficiarului, prin avantajele aduse de tehnologiile avansate încorporate.

  • Supraveghere de top pe timp de noapte, cu ajutorul tehnologiei AI Color și a diafragmelor de 1.0, ce captează mai multă lumină din mediul exterior
  • Senzor performant de 5MP, ce asigură imagini de calitate, o cerintă a beneficiarului fiind aceea de a se putea urmări respectarea de catre personal a procedurilor interne de protecție
  • Descurajare Activă integrată, cu avertizare luminoasă prin led-uri roșu și albastru la pătrunderea in perimetru și mesaje sonore customizabile
  • Microfon integrat, pentru o supraveghere cât mai completă a obiectivului
  • Funcțiile inteligente integrate de Tripwire si Detecție intruși, pentru a seta perimetrul de protecție și declașarea eventuală a unei alarme ulteriorare, sau trimiterea de alarme către dispecerat.

Echipamentele au fost instalate intr-un Rack de 19’’și 18U. Alte accesorii folosite la instalare, distribuite de KMW Systems au fost: PDU 6 prize Shucko rackabil – KM-PDU6-16A, Tavă rack – KM-RACK-TR60, Doză camere – KM-SM106, Doză derivație – KM-EPB100P, Acumulator – 7.2AH/12V MB, și altele.

La finalizarea instalării, beneficiul major a fost posibilitatea integrării sistemului video în ecosistemul Ajax și automatizarea foarte ușoară, direct din aplicația mobilă, a modului de funcționare a acestuia. De asemenea, posibilitatea primirii de mesaje wireless de alarmare de la camere video instalate la distanțe mari, la limita proprietății. Conform reprezentatului beneficiarului: „Putem să ne bazăm pe acest sistem de securitate cu camere inteligente ce detectează pătrunderea în perimetrul nostru protejat. Avem acum o calitate foarte bună a filmărilor pe timp de noapte și ne-am automatizat armarea și dezarmarea în funcție de scenariile dorite de noi, printr-o aplicație mobilă foarte ușor de folosit!”.

Notă:

Acest articol a fost realizat în colaborare cu DO Security SRL, companie autorizată pentru instalarea sistemelor de securitate.

D.O SECURITY | + 0758081896 | www.dosecurity.ro | secretariat@dosecurity.ro



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *